Piec do pizzy G3Ferrari

pizza domowa

Pizza idealna

Uzyskanie idealnej pizzy w klasycznym piekarniku graniczy z cudem. Profesjonalne piece kamienne lub opalane drewnem osiągają minimum 300°C – temperaturę, jakiej zwykle nie jesteśmy w stanie osiągnąć w domowych warunkach. Specjalistyczny piec elektryczny do pizzy z wkładem szamotowym to z kolei wydatek rzędu kilku tysięcy złotych. Dodatkowo, z przyczyn technicznych niespecjalnie nadaje się on do zainstalowania w tradycyjnej, domowej kuchni. Czy wobec tego powinniśmy porzucić marzenia o znakomitej pizzy własnego wypieku i zdać się na ofertę popularnych pizzerii?

Domowy piecyk

Na szczęście jest jeszcze jedno rozwiązanie. Wysokotemperaturowy piec do pizzy G3Ferrari ma stosunkowo niewielki rozmiar i został zaprojektowany specjalnie do samodzielnego wypieku pizzy w warunkach domowych. Piecyk rozgrzewa się maksymalnie do temperatury 400°C. Zastosowano w nim specjalny, ogniotrwały kamień, dzięki któremu proces pieczenia trwa zaledwie kilka minut, a gotowa pizza nie różni się wcale od tej, wypieczonej w tradycyjnym, profesjonalnym piecu. Kamień nie tylko równomiernie rozprowadza ciepło w środku piecyka, ale też pochłania wilgoć z ciasta, umożliwiając uzyskanie wymarzonego, chrupiącego placka. Piece G3Ferrari służą także do wypieku innych ciast, zarówno słodkich, jak i słonych, a także pysznego, chrupiącego pieczywa.

Parametry pieca

Wymiary piecyków G3Ferrari różnią się nieco w zależności od modelu. Wszystkie są jednak na tyle małe, by bez problemu zmieścić się na niewielkim blacie kuchennym. Urządzenie nie należy co prawda do najlżejszych (waży około 6 kg), ale porządny kamień do pizzy nie ma prawa być lekki. Piece do pizzy G3Ferrari wyróżnia nowoczesny, stylowy design. Podstawa piecyka ma kształt koła. Grzałki elektryczne znajdują się zarówno w podstawie, pod kamieniem, jak i w górnej pokrywie. Na panelu w tylnej części urządzenia znajduje się pokrętło do ustawiania temperatury oraz praktyczny timer.
Dzięki piecykowi do pizzy G3Ferrari, w kilka minut przygotujemy pizzę jak z najlepszej neapolitańskiej pizzerii.